Volkswagenov kompaktni hečbek prelaziće na struju do 600 km

Nove informacije o budućem električnom Volkswagenu I.D. otkrivaju da će ovaj model biti dostupan u opcijama sa tri različita paketa pogonskih baterija.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2018.

10:10

Volkswagenov kompaktni hečbek prelaziće na struju do 600 km
Volkswagen I.D. Concept iz 2016.

Od premijere električnog ekvivalenta modela Golf deli nas još godinu dana, a nemački proizvođač pripema se da započne sa testovima pretprodukcijske verzije ovog automobila, saznaje britanski Auto Express.

Prva testiranja obaviće se na Volkswagenovim poligonima i stazi Era-Lesin (Ehra-Lessien) u istočnoj Nemačkoj.

Isti izvor navodi da će kupcima biti ponuđene tri verzije sa pogonskim baterijama različitih kapaciteta, od čega će zavisiti i autonomija u vožnji.

Osnovni model imaće baterije od 48 kWh, što će omogućiti automobilu da pređe do 330 km sa punim baterijama, prema novom WLTP mernom ciklusu.

Druga varijanta biće opremljena baterijama većeg kapaciteta i nudiće radijus kretanja od oko 450 km, a treća sa još većim pogonskim baterijama moći će da pređe čak do 600 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: