Kako će Ford da uštedi 25,5 milijardi $?

Američki Ford nastavlja da "kreše" troškove proizvodnje, pa tako planira da smanji broj platformi na kojima gradi svoje modele.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2018.

17:00

Kako će Ford da uštedi 25,5 milijardi $?

Ford planira da pet novih modularnih platformi pravi sve svoje modele, od malih gradskih automobila, preko krosovera i USV, do kamioneta.

U američkoj kompaniji se nadaju da će im to uštedeti 25,5 milijardi dolara u narednih pet godina.

Tako Ford planira da na jednoj plarformi pravi vozila koja će imati zadnji ili pogon na sva četiri točka, a tu spadaju primera radi najpupularniji pik-al F-150, potom Expedition, ali i Mustang i Explorer koji od 2020. prelazi na RWD pogon.

Tu je i platforma za vozila sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, te posebna za komercijalna vozila, i naravno jedna za vozila na električni pogon.

Novac koji uštedi prelaskom na ovaj sistem Ford planira da uloži u razvoj novih vozila koja će zameniti modele čija je prodaja pala, poput napuštenih sedana.

Ford će naravno da se koncentriše na krosovere, SUV, kamionete i komercijalna vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: