Staje proizvodnja u glavnoj Volkswagenovoj fabrici

Nemački gigant Volkswagen obustaviće proizvodnju u svojoj glavnoj fabrici u Volfsburgu zbog novih standarda testiranja WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) koji će stupiti na snagu od 1. septembra.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 07.06.2018.

09:00

Staje proizvodnja u glavnoj Volkswagenovoj fabrici

WLTP testovi će pokazivati podatke emisije gasova u realnim vozačkim uslovima, za razliku od pretnodnih NEDC testova koji su prikazivali samo hipotetičke scenarije, pa će sada rezultati biti značajno rigorozniji kada je u pitanju nivo CO2.

Nov načini testiranja emisije štetnih gasova značajno utiču na proizvođače, pa je tako Porsche nedavno saopštio da će obustaviti prodaju nekoliko modela.

U međuvremenu, VW će potpuno obustaviti proizvodnju u Volfsburgu jer kompanija proizvodi samo vozila koja ispunjavaju nova pravila.

To će direktno uticati na isporuku i prodaju VW vozila, jer ovaj gigant mora da testira više od 200 varijanti različitih modela i za sve dobije dozvoljene vrednosti u vrlo kratkom periodu.

Problem je što novi testovi emisije gasova traju tri, četiri puta duže nego prethodni.

VW nije saopštio detalje u vezi sa modelima čija će proizvodnja biti obustavljena, niti kada će fabrika opet dostići maksimalni kapacitet proizvodnje.

Predstavnici sindikata radnika su već kritikovali ovu odluku, ali za sada nema informacija da li će preduzeti neke konkretne mere kako bi izbegli prestanak rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: