Treći Škodin SUV stiže u prodajne salone 2019.

Najmanji SUV model u gami debitovaće naredne godine, na sajmu automobila u Ženevi, a biće baziran na ovogodišnjem konceptu Vision X.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 01.04.2018.

09:49

Treći Škodin SUV stiže u prodajne salone 2019.
Koncept Vision X

Lansiranjem novog, potkompaktnog SUV vozila, Škoda će dobiti svog predstavnika u jednom od najbrže rastućih i trenutno veoma popuranom automobilskom segmentu.

Novi model deliće mehaničku platformu sa sestrinskom Seat Aronom, koja je nedavno predstavljena ljubiteljima automobila u Srbiji na sajmu automobila u Beogradu.

Kao datum svetske premijere određen je mart 2019. i početak sledećeg ženevskog auto-salona.

Koncept Vision X, koji je bio izložen na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, poslužiće kao osnova za produkcijski SUV.
Koncept Vision X
Vision X je tehnološki najnapredniji Škodin auto, a jedan od ključnih detalja ovog koncepta je hibridni pogon sa dva elektromotora i benzinskim agregatom koji kao gorivo može da koristi i kompresovani prirodni gas (CNG).

Beniznac je 1.5-litarski turbopunjeni četvorocilindraš sa 130 KS i 250 Nm odbrtnog momenta. Jedan elektromotor pokreće prednju osovinu, a drugi zadnju.

Pogon na prednje točkove je standardan, dok se na sva četiri točka uključuje kada je neophodno, koristeći zadnji elektromotor za ubrzanje.

Ubrzanje 0-100 km/h postiže se za 9,3 s, a maksimalna brzina vozila je 200 km/h.
Koncept Vision X
Za CNG su obezbeđena dva rezervoara, jedan je ispod zadnjeg sedišta, a drugi iza zadnje osovine.

Inače, drugi električni motor pogoni litujum-jonska baterija od 48V i 1,5 kWh, koja se dopunjava prilikom kočenja.

Ostaje da se vidi šta će od svega ovoga biti primenjeno na produkcijskoj verziji koja stiže naredne godine, a očekuje se da će dizajn spoljašnjosti u velikoj meri biti preuzet sa koncepta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: