Nova vest
Fudbal 10

6.5.2024.

11:55

Na kraju, ipak, Dinamo – "večiti" prvak Hrvatske je opet uspeo

Pitanje prvaka za ovu sezonu u hrvatskm fudbalu je, kako stvari stoje, rešeno i ponovo će pesma najjače čuti sa Maksimira.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Fudbaleri zagrebačkog Dinama u derbiju sezone, utakmici za titulu, savladali su jedinog konkurenta Rijeku u gostima 2:1 i tri kola pre kraja stekli četiri boda viška.

"Modrima" se smeši sedma titula prvaka Hrvatske u nizu i 24. ukupno od osamostaljenja.

Za to su im potrebne još dve pobede do kraja sezone i Jakirovićev tim tražiće ih u duelima sa Osijekom, Slavenom i Rudešom. Reklo bi se da prvak zaista nema gde da kiksne i da je trijumfom nad Rijekom definitivno rešio pitanje svih pitanja ove sezone.

Zagrepčani su uhvatili ritam u najvažnijem delu sezone, zato će i biti šampion - pobeda nad Rijekom bila im je deveta uzastopna.

Do nje su došli posle preokreta, nakon što je Pjaca doveo domaći tim do prednosti kada su Riječani, makar privremeno, preuzeli lidersku poziciju na tabeli.

Ali, Dinamo je po ko zna koji put pokazao šampionski nerv, karakter i kvalitet svojstven samo velikim ekipama. Golovima reprezentativca Bruna Petkovića i Albanca dovedenog zimus na Maksimir Arbera Hodže u 89. minutu - Zagrepčani su utišali "Rujevicu".

I ova sezona će se, izvesno je, završiti na najbolji mogući način po Dinamo iako je lider prvenstva dugo vremena bio Hajduk. Bilo je optimista sa splitske strane koji su preuranjeno ovu sezonu proglasili kao baš onu u kojoj će Dinamo konačno "prepustiti" pehar Hajduku.

Međutim, sunovrat Dalmatinaca bio je bolan - poraženi su u velikom derbiju na Poljudu od Dinama, potom i u Kupu na istom mestu i u tom periodu su se potpuno ugasili, zaređali pritom još kikseva i izgubili korak za Zagrepčanima.

Rijeka je do pre samo dve nedelje bila lider, ali je i ona posustala sve vreme gledajući "u rerovizor" zahuktalog prvaka.

Riječani su pretrpeli dva poraza u prethodna dva kola. Pre Dinama poražena je i u gostima od Lokomotive i tada već predala čelnu poziciju šampionu.

Nokaut je usledio na "Rujevici" u nedelju uveče.

Na kraju, u slučaju dominacije Dinama u Hrvatskoj, možemo parafrazirati čuvenu misao nekadašnjeg engleskog fudbalera Garija Linekera – hrvatski fudbalski šampionat je takmičenje u kojem uvek pobedi Dinamo.


 

Podeli:

Komentari 10

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Više neće raditi, bacite ga

Spotify Car Thing nije baš bio hit kada je pušten u prodaju 2022. godine – njegova proizvodnja je prestala već godinu dana nakon objavljivanja.

Futurism

15:30

12 h

Novo Sport Video Menu