Premijerna serija Alpine A110 rasprodata za pet dana

Premijerna serija od 1.955 jedinica nove Alpine A110, pod oznakom A1150 Premiere Edition, u čast godine osnivanja, rasprodata je za samo pet dana.

Podeli

Tako je prvi proizvod Alpine posle dve decenije momentalno postao opasan konkurent Porscheu 718 Caymanu i Alfa Romeu 4C.

A110 je 1.8-litarski četvorocilindarski turbo agregat sa oko 250 KS, uparen sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, a snaga se prenosi direktno na zadnju osovinu vozila teškog samo 1.080 kg.

Od 0-100 ubrzava za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Poređenja radi, Cayman S ubrzava 0,1 sekundu sporije iako ima 100 ks više, ali ima veću maksimalnu brzinu.

Rasprodata premijerna serija košta oko 58.000 evra, pa se očekuje da regularna verzija nove Alpine bude nešto jeftinija. Renault je najavio da će proizvodnju regularne verzije početi kada se završi produkcija premijerne serije.

Alpine A1150 nije dostupan na američkom tržištu, a teško da će biti i regularna verzija, s obzirom da Renault u SAD ne prodaje ni ostale svoje modele.

Ipak, ljubitelji evropskih sportskih dvoseda s one strane Atlantika nadaju se da će dobiti izmenjenu verziju u vidu novog Nissana Z, s obzirom da su Renault-Nissan, sada i uz Mitsubishi, praktično jedna kompanija.

Vesti

Više ih brine zabrana dizelaša nego Bregzit

Pre dve godine građani Ujedinjenog Kraljevstva odlučili su na referendumu da njihova država napusti EU. Ta odluka je dovela u pitanje budućnost mnogih stranih fabrika automobila na tlu te zemlje, ali nagovestila i mogućnost rasta cena novih vozila. Međutim, danas su britanski vozači zabrinutiji zbog dešavanja oko dizelaša nego zbog Bregzita.

Vesti sreda 20.06. 09:00 Komentara: 3
strana 1 od 1407 idi na stranu