"Zlatni volan" za Jaguar XF

Jaguar je početkom novembra u Berlinu, osvojio prestižnu nagradu u automobilizmu “Zlatni volan 2016”, koju tradicionalno, od 1976. godine, dodeljuje nemački nedeljnik Bild am Sonntag.

Podeli
Jaguar XF
Jaguar XF

Jaguar XF dobio je priznanje za najbolji sedan u svojoj kategoriji, ispred modela Mercedes E klase i Volvo S90.

Jaguar je imao dodatni razlog za slavlje s obzirom da je u SUV kategoriji model F-Pace zauzeo drugo mesto. Ispred njega je bio Tesla Model X. U konkurenciji za ovogodišnju, 41. dodelu nagrada "Zlatni volan", učestvovalo je 36 modela automobila, koji su se takmičili u šest kategorija.

Za nagradu su glasali milioni čitalaca časopisa Auto Bild iz više od 20 evropskih zemalja i čitaoci nemačkog nedeljnika Bild am Sonntag. Nakon određivanja finalista, o pobednicima je odlučivao žiri od 67 članova - profesionalnih vozača automobila, urednika, dizajnera i drugih stručnjaka iz sveta automobilizma, koji su ispitivali i upoređivali dinamiku vožnje, dizajn i troškove.

Vesti

Nova Honda na vodonik stigla u Evropu

Honda Clarity FCV, koja je na japanskom tržištu dostupna od marta 2016, stigla je u dva evropska grada - London i Kopenhagen. U početku, automobil se neće naći u slobodnoj prodaji, već će biti deo promotivnih aktivnost koje će prethoditi komercijalizaciji ove vrste vozila.

Vesti sreda 30.11. 15:01 Komentara: 28

Počela proizvodnja nove Mazde CX-5

Druga generacija modela CX-5 imala je svetsku premijeru polovinom novembra, na sajmu automobila u Los Anđelesu, a dve nedelje kasnije u Hirošimi je zvanično počela proizvodnja ovog vozila.

Vesti utorak 29.11. 11:30 Komentara: 17
strana 1 od 36 idi na stranu