SAD: Lexus u borbi za najprodavaniji luksuzni brend

Toyotin luksuzni brend, Lexus, ostvario je bolje rezultate prodaje od Mercedesa po drugi put u poslednjih 5 meseci. Zahvaljujući ovim rezultatima Lexus je smanjio zaostatak u odnosu na BMW na 12 000 prodatih automobila u 2014. godini.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 08.06.2014.

17:40

Default images

U Lexusu očekuju da će im novi krosover model NX kao i sportski kupe RC pomoći da dodatno smanje razliku u odnosu na BMW. Ipak, u Lexusu kažu da im nije cilj da se hvale brojkama, već žele da urade pravu stvar za kupce i da ih učine zadovoljnima.

Lexus je vodeću poziciju na tržištu SAD izgubio 2011. godine kada su zemljotres i cunami prekinuli kompletnu proizvodnju modela ove kompanije. Svaki model iz Lexusovog kataloga, osim SUV modela RX, proizvodi se u Japanu posle čega se šalje na tržište SAD-a.
Odluka koje se Lexus čvrsto drži je da neće, poput glavnih konkurenata, ponuditi kompaktni i jeftini model tržištu iako bi takav model značajno popravio rezultate prodaje. Oni žele da se fokusiraju na automobile koji će koštati preko 30 000 dolara i koji će doprineti razvoju luksuza i kavaliteta kao i doneti kompaniju veću dobit.

U 2014. godini Lexus ne očekuje da će nadmašiti brojku iz 2007. od skoro 330 000 prodatih jedinica u SAD ali zato želi da nadmaši prošlogodišnji rekord od 523 000 vozila prodatih širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: