Porsche Boxster GTS / Cayman GTS

Porsche je predstavio do sada najsnažnije verzije aktuelne generacije modela Boxster i Cayman. Oba automobila dobijaju pogon od poznatog 3.4 litarskog motora, koji je ovom prilikom pojačan za 15 ks.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.03.2014.

13:17

Default images

Nakon nezvaničnih najava i fotografija test prototipova, objavljeni su i zvanični tehnički detalji modela Boxster GTS i Cayman GTS.
Porsche Boxster GTS
Kao osnova za GTS verzije oba modela poslužile su njihove odgovarajuće S varijante, od kojih se vizuelno razlikuju po zatamnjenim bi-kesenon svetlima i dizajnu branika.

Unutrašnjost je opremljena sportskim sedištima koja su presvučena kombinacijom kože i Alcantara materijala.
Porsche Boxster GTS
Ispod poklopca motora Porschea Boxster GTS nalazi se 3.4 litarski čestocilindraš, koji je pojačan tako da proizvodi 330 ks (243 kW), dok je maksimalni obrtni moment povećan na 370 Nm.
Porsche Cayman GTS
Kada je opremljen automatskim PDK menjačem sa duplim kvačilom, automobil iz stanja mirovanja do stotke stiže za 4,7 s.

Maksimalna brzina iznosi 281 km/h.
Porsche Cayman GTS
Kada je reč o modelu Cayman GTS, njegov motor razvija 340 ks (250 kW) i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je dovoljno da ovaj Porsche, takođe u verziji sa PDK transmisijom, ubrza od 0 do 100 km/h za 4,6 s.

Porsche Cayman GTS u stanju je da razvije maksimalnih 285 km/h.
Sport Chrono paket je standardni deo opreme kod oba automobila, a Porsche je oba modela opremio i PASM aktivnim sistemom podešavanja oslanjanja, kao i 20 inčnim alu felnama koje su "pozajmljene" od modela 911 Carrera S.
Početak prodaje zakazan je za maj. Porsche Boxster GTS koštaće u Nemačkoj od 69.949 evra, a Cayman GTS imaće početnu cenu od 73.575 evra.

Saznajte više o modelu Porsche Boxster.

Pročitajte o modelu Porsche Cayman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: