Novi Lexus IS

Lexus je objavio prve fotografije nove generacije svoje kompaktne limuzine, modela IS, uoči njegove svetske premijere zakazane za predstojeći sajam automobila u Detroitu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

11:27

Default images

Fotografije prikazuju verziju IS 350 F Sport, a automobil je dizajniran u stilu najnovijih Lexusovih modela, uz primetan uticaj koncepta LF-CC.

Na trećoj generaciji Lexusa IS dominira velika maska hladnjaka koja se prostire od haube do donje ivice prednjeg branika. Ispod farova nalaze se karakteristična dnevna LED svetla.
F Sport verzija opremljena je aerodinamičnim dodacima na pragovima i branikom sa velikim otvorima za vazduh.

Unutrašnjost je oblikovana pod uticajem Lexusovog superautomobila, modela LFA, i obložena je premijum materijalima. Centralno mesto na instrument tabli pripada obrtomeru, dok se u njegovom krugu nalazi digitalni brzinomer, a na vrh centralne konzole postavljen je klasični analogni časovnik.
Iako Lexus još uvek nije saopštio tehničke detalje, očekuje se da će u novoj generaciji ovog sedana biti dostupna paleta od tri motora.

Model IS 250 trebalo bi ispod haube da ima benzinski 2.5 litarski V6 sa 203 ks, a snažniji IS 350 biće pogonjen 3.5 litarskim V6 motorom koji razvija 305 ks, dok će hibridni IS 300h imati 2.5 litarski četvorocilindrični agregat, koji će uz pomoć elektromotora raspolagati sa oko 245 ks.

U Evropi osim benzinskih možemo očekivati i verziju sa dizel motorom.

Vozili smo aktuelni Lexus IS 200d Executive.

Pročitajte više o konceptu LF-CC.

Pročitajte o novom Lexusu LS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: