Automobili

Ponedeljak, 28.11.2011.

13:34

Daimler gasi Maybach 2013.

Nakon spekulacija koje su se pojavile poslednjih meseci, iz nemačkog Daimlera stiže potvrda da će ova kompanija prestati sa proizvodnjom Maybacha 2013. godine.

Izvor: B92

Default images

Prema navodima iz Daimlera, direktor Diter Zeče (Dieter Zetsche) izjavio je da će njegova kompanija ugasiti marku Maybach, kako bi se više posvetila ključnom brendu – Mercedesu.

“Došli smo do zaključka da je bolje srezati gubitke koje trenutno pravi Maybach, nego produžiti neizvesnu budućnost brenda koji nije ostvario očekivane prodajne rezultate”, zaključio je Zeče.

Ako se ostvare ove tvrdnje, poslednji model Maybacha biće proizveden 2013. godine.
Mercedes S600 Pullman
Kako bi popunili prazninu koja će nastati u segmentu luksuznih limuzina, Daimler će umesto Maybacha tržištu ponuditi novu verziju Mercedesa S600 Pullman.

Pogledajte kako su reperi "uništili" Maybach 57

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: