Nemačkom milijarderu prodali neispravan oldtajmer Porsche – sledi tužba!

Andreas Pol, nemački milijarder, tužiće auto salon "Kojs of Kensington" pošto su mu prodali Porsche 911 Carrera RS 2.7 iz 1973, za 511.000 dolara, koji je bio u lošem stanju.

Automobili

Izvor: SN

Petak, 10.01.2020.

20:24

Nemačkom milijarderu prodali neispravan oldtajmer Porsche – sledi tužba!
Photo: RM Sotheby's promo

Pol je kolekcionar automobila i silno je želeo da ima klasični Porsche 911 pa ga je i kupio, ali prethodno nije proverio stanje automobila i prosto poverovao prodavcu da je u "vrlo dobrom stanju".

Pol ima dokumenta koja govore da je auto u originalnom stanju i da je autentičan, ali milijarder tvrdi da je primetio da su neki delovi menjani – vrata, kućište motora koje nije od magnezijuma, svećice, neki šrafovi i kaiševi.

Andreas tvrdi da automobil nije mogao da registruje zbog curenja ulja, kao i da su kočnice bile u užasnom stanju, te je auto bio neispravan.

On je tražio odštetu, ali su mu prodavci poručili da od toga nema ništa, pa će podneti i tužbu pošto smatra da je prevaren od strane prodavaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: