Poljaci prave "novi" stari Land Rover Defender FOTO

Land Rover će u septembru predstaviti potpuno novi Defender, ali neki bi voleli da se stari model i dalje proizvodi.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

10:00

Poljaci prave
Foto: Land Serwis

Poljska firma Land Serwis pobrinuće se da i nakon prestanka proizvodnje i prodaje starog Defendera zaljubljenici u ovaj klasičan model mogu da naruče "novo" vozilo u starom ruhu.

Koristeći 25-godišnje iskustvo saradnje sa Land Roverom, svoje specijalizovane pogone, kao i zalihe rezervnih delova, Land Serwis, sa sedištem u Krakovu, pokrenuo je projekat "Defender Factory".
Foto: Land Serwis
Ideja je da se klijentima - koji to sebi mogu da priušte – ponudi "nov" Defender izrađen od novih rezervnih delova, ali i korišćenih, ali potpuno obnovljenih originalnih elemenata ovog vozila.

Land Serwis ovaj poduhvati može da izvede i zato što je to bio jedan od 4 proizvođača šasija za stari Defender (preostala 3 su locirana u Velikoj Britaniji). Zahvaljujući tome, u stanju je da proizvede različite verzije i veličine šasija za ovaj terenac, po želji klijenata.

Osim toga, Land Serwis obećava potencijalnim kupcima da će njegove šasije biti unapređene u odnosu na originalne, kao i da su masivnije, snažnije i trajnije.
Foto: Land Serwis
Kompanija je u stanju da napravi Defender u sve tri veličine – od 90, 110 i 130 inča, kažu u ovom poljskom proizvođaču.

Kao pokazni primer onoga što je u stanju da uradi, Land Serwis je napravio jedna primerak Defendera u Crew Cab Pickup varijanti. Vozilo je zasnovano na verziji iz 2010. godine i koristi za pogon 2.4 turbo dizel motor.
Foto: Land Serwis
Kupac koji je naručio ovaj automobil želeo je da se za njega upotrebi originalna šasija, pa je proizvođač u potpunosti obnovio jednu koja je već korišćena.

Šasija je restaurirana i ponovo ofarbana, pre nego što je na nju postavljena karoserija Defendera.
Foto: Land Serwis
Automobil je ofarban u Grasmere Green nijansu zelene, dok je krov beo. Unutrašnjost je presvučena veštačkom kožom.

Po želji naručioca ugrađeni su, između ostalog, dodatna zvučna izolacija, elektropodizači prozora, kao i Webasto sistem za grejanje putničke kabine.

Land Serwis navodi da će cena jednog ovakvog "novog" starog Defendera iznositi od 59.900 evra.
Foto: Land Serwis
Foto: Land Serwis
Foto: Land Serwis

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: