Dok se čeka R8, Audi je otkrio novi sportski SUV

Dok se s nestrpljenjem čeka novi R8, Audi je otkrio svetu malo drugačijeg "sportistu" – SQ2.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.09.2018.

14:00

Dok se čeka R8, Audi je otkrio novi sportski SUV

Najmanji sportski krosover sa četiri prstena stiže sa 2,0-litarskim turbobenzincem iz S3 sa 300 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

Ubrzava 0-100 km/h za 4,8 sekundi, uz maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250 km/h. Kao što se i očekuje od SUV-a, Audijev četvorocilindraš šalje snagu na sva četiri točka uz Quattro sistema uz sedmostepeni S Tronic menjač sa dvostrukim kvačilom.

Opremnljen sa 18 ili 19-inčnim felnama, novi Audi SQ2 ima 20 milimetara niži klirens od standardne verzije zahvaljujući tvrđem sportskom vešanju, što ga čini agilnijim u krivinama. Očekivano ovaj model stiže sa bogatijom opremom uključujući LED farove i zadnja svetla.

Sa ogromnom snagom dolazi i velika odgovornost, pa su za zaustavljanje SQ2 zaduženi velike 340-milimetarske prednje i 310-milimetarske zadnje kočnice, sa očekivano crvenim kočionim čeljustima. SQ2 će javnosti premijerno biti izložen na Motor Showu u Parizu sledećeg utorka, kada će Audi otkriti i misteriozni R8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: