Njima je život bez Land Rovera nezamisliv VIDEO

Malo selo na Himalajima zavisi od 40-ak vremešnih Land Rovera, od kojih su neki stari i preko 60 godina.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.08.2018.

11:00

Njima je život bez Land Rovera nezamisliv VIDEO
Screenshot YouTube

Britanski proizvođač terenskih vozila obeležava 70 godina od lansiranja prvog Defendera. Legendarni model nakon sedam decenija odlazi u zasluženu penziju, a naslednik još nije spreman.

Ipak, zahvaljujući robustnoj konstrukciji i jednostavnoj mehanici, na putevima širom sveta još dugo će se voziti stari model, pogotovo u siromašnijim i ruralnim sredinama gde je kupovina novog terenca luksuz koji lokalni stanovnici ne mogu sebi da priušte.

Duboko u Himalajima nalazi se jedno takvo mesto poznato kao “zemlja Land Rovera”.

Žitelji Maneybhanjanga, koji se nalazi u oblasti na granici Indije i Nepala, svakodnevno koriste flotu starih Defendera kako bi sa 1.523 metara nadmorske visine stigli na najvišu tačku do koje se prostire selo, na 3.636 metara, vozeći strmim makadamskim putevima u surovim klimatskim i vremenskim uslovima.

Pogledajte video priču o ovom mestu koju je povodom 70 godina postojanja snimio Land Rover:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: