Obnovljen čuveni filmski DeLorean

Jedan od tri sačuvana originalna primerka automobila DeLorean, koji su korišćeni tokom snimanja filmskog serijala "Back to the Future" (Povratak u budućnost), potpuno je restaurisan i izložen u prostoru za posetioce studija Universal u Holivudu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2013.

15:15

Default images

Automobil pomoću kojeg junaci ovog naučnofantastičnog filma putuju kroz vreme obnovljen je nakon više od godinu dana rada. Reč je o primerku koji je tokom snimanja imao internu oznaku "Hero A" i koji je korišćen za kadrove sa glumcima u kabini.

Pored njega, snimatelji su na raspolaganju imali i verziju B, kojom su upravljali kaskaderi u scenama vožnje i verziju C koja je služila za snimanje enterijera vozila.

Pogledajte kako izgleda obnovljeni filmski DeLorean:



Restauratori su tokom rada na automobilu koristili uglavnom originalne delove kako bi DeLorean bio vraćen u prvobitno stanje.

Najviše pažnje posvećeno je izgledu automobila i specijalnim dodacima koji se vide u filmu, s obzirom da je predviđeno da automobil služi za rezgledanje, a ne za vožnju.

Pogledajte kako izgleda DeLorean iz Povratka u budućnost koji je napravila kompanija Lego.

DeLorean iz filma prodat za pola miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: