Šta sve naplaćuju na nekim linijama tehničkog pregleda

Mnogi vozači u Srbiji se žale da im na tehničkom pregledu naplaćuju 6.000 dinara za pregled vozila, ali i da im dodatno naplaćuju i 1.000 dinara za pripremu dokumentacije a da ih ne obaveste prethodno o tome.

Automobili

Izvor: Izvor: Kurir

Ponedeljak, 20.03.2023.

09:12

Šta sve naplaćuju na nekim linijama tehničkog pregleda
Foto: KrimKate/Shutterstock

"Kakva su vam iskustva sa tehničkim pregledima? Učestalo nam se vozači žale da im na tehničkom naplate cenu pregleda vozila od 6.000 din, plus 1.000 dinara za pripremu dokumentacije za registraciju, a da ih o ovih 1.000 dinara unapred ne obaveste."

"Drugo, učestalo dobijamo pritužbe na pokušaje radnika na pregledu, koji kod starijih vozila pokušavaju da od vozača izvuku novac ('da ih časte'), kako bi im prevideli navodno, neki sitniji kvar, zbog kog bi inače morali da vrate vozilo. Treća pritužba se odnosi na neizdavanje fiskalnog računa", navodi se u objav Udruženja za zaštitu potrošača Efektiva. Ova objava pokrenula je lavinu komentara, piše Kurir.

"Kolega mi pričao da je pre godinu dana kupio kola sa nekog placa koji prodaje uvozne polovnjake. Vlasnik placa mu 'odradio' tehnički po povoljnoj ceni. Posle potpisivanja ugovora odveze kolega kola kod majstora da mu sredi neke sitnice - kad ono neprijatno iznenađenje. Majstor pronašao bar tri "skrivena" problema. Kolega ne bude lenj, okrene prodavca i zapreti mu da će dovesti inspekciju u firmu koja mu je radila tehnički. Prodavac mu bez reči vrati 600 evra uz uslov da ne upliće inspekciju", stoji u prvom komentaru.

"Jedan servis koji pruža uslugu tehničkog i registracije je posle 10 godina od mene dobio šut kartu. Poslednje dve godine stalno 'nešto nije bilo kako treba' sa kočnicama. Poslednji put sam došao sa komplet novim diskovima, paknovima, pločicama i ista priča."

Neki vozači su napisali da pojedini tehnički naplaćuju i više od 7.000 dinara.

"Istina 6.500 tehnički + 1500 dokumentacija. Snašli se da zaobiđu zakonska ograničenja."

Podsećemo, nedavno smo pisali da su pojedini tehnički pregledi vozačima počeli dodatno da naplaćuju za pripremu i popunjavanje dokumentacije za registraciju vozila, i to nazvali administrativnom taksom kako bi povećali svoje prihode.

Kakva su vaša iskustva sa tehničkim pregledima?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: