Izbegnite saobraćajne gužve za vreme maratona

U subotu 18. aprila održaće se 28. Beogradski maraton. Kako biste se organizovali i na vreme isplanirali vašu vožnju kroz grad pre i za vreme maratonske trke, savetujemo vam da se informišete o satnici i trasi maratona, kao i o svim izmenama u saobraćaju i javnom prevozu. A ako je vaš automobil parkiran na trasi maratona, potrebno je da ga pomerite najkasnije do petka u 22 h, apeluju iz "Parking servisa".

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 16.04.2015.

19:31

Default images

Tradicionalna sportska manifestacija, koja se svakog aprila održava u našem glavnom gradu, ove godine je zakazana za subotu, umesto u nedelju, kako su to Beograđani navikli.

Kako biste izbegli saobraćajne gužve i bespotrebno nerviranje u vožnji najbolje je da vaše kretanje prilagodite maratonskoj satnici. A ako je baš neophodno da za vreme takmičenja koristite automobil, važno je znati koje će gradske ulice duž maratonske trase biti zatvorene kako biste ih zaobišli.

Start maratona i polumaratona je u 10 časova na uobičajenom mestu - raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Resavske, kod crkve svetog Marka.

Cilj je, kao i do sada, na Terazijama ispred hotela Moskva, a vremensko ograničenje trajanja svih trka iznosi 6 sati, što znači da će manifestacija zvanično biti završena oko 16 časova.
Trasa maratona obuhvata sledeće ulice: Bulevar kralja Aleksandra – Branka Krsmanovića – Žičku – Crveni krst – Cara Nikolaja II (14. decembra) – Mekenzijevu – Trg Slavija – Nemanjinu – Balkansku – Gavrila Principa – Brankov most.

Zatim, na Novom Beogradu: Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra – Vrtlarsku – Ivićevu – Tošin Bunar – Zemunsku – Vojvođansku – Nehruovu – Jurija Gagarina – Milentija Popovića – Bulevar Mihaila Pupina – Bulevar Nikole Tesle – 22. oktobra – Vrtlarsku – Ivićevu – Tošin Bunar – Zemunsku – Vojvođansku – Nehruovu – Jurija Gagarina – Milentija Popovića – Bulevar Mihaila Pupina – i sledi povratak na Brankov most.

Trasa se nastavlja kroz Brankovu – Zeleni venac – Kraljice Natalije (Narodnog fronta) – Kneza Miloša – Kralja Milana, odakle se dolazi na Terazije gde je i cilj maratonske trke.
Zbog subotnje trke, "Parking servis" je zamolio sve građane, predstavnike firmi i drugih organizacija da blagovremeno pomere svoja vozila sa trase Beogradskog maratona "zbog pripreme staze i bezbednosti svih učesnika manifestacije".

Vozila koja ne budu uklonjena najkasnije do 22 časa u petak, 17. aprila, biće izmeštena "paukom" na prvo slobodno parking mesto van trase maratona.

Sve informacije o premeštenim vozilima, vozači mogu da dobiju u Korisničkom servisu "Parking servisa" kažu u tom preduzeću.

Organizatori napominju i da u subotu, u periodu do 16 časova, na trasi maratona neće biti dozvoljeno parkiranje.

Više detalja o 28. Beogradskom maratonu možete saznati na zvaničnom sajtu.

O izmenama na linijama javnog gradskog prevoza (autobusa, tramvaja i trolejbusa) možete se informisati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: