Zatvara se podvožnjak u Radničkoj

Zbog radova na izgradnji drugog, severnog vijadukta petlje "Radnička" kod Mosta na Adi, od petka 26. aprila od 22 časa za saobraćaj se trajno zatvara podvožnjak u Radničkoj ulici. Vozila koja se kreću ka centru grada u prva 24 sata koristiće Paštrovićevu ulicu i petlju "Hipodrom", a od subote 27. aprila, usmeravaće se na novoizgrađeni kružni tok petlje "Radnička".

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.04.2013.

12:34

Default images

U prvoj fazi radova, koji će trajati do 1. jula 2013, na kružni tok će se ulaziti novom rampom iz Radničke ulice i silaziti rampom preko železničke pruge u Bulevar vojvode Mišića. Za vozila koja se kreću u suprotnom smeru, iz grada, neće biti nikakvih izmena u režimu saobraćaja, i ona će se kretati postojećim novoizgrađenim vijaduktom.

Fazno puštanje vozila preko kružnog toka omogućiće da se narednih meseci nesmetano odvija saobraćaj preko završenih delova petlje, sa istovremenim izvođenjem preostalih radova izgradnje severnog vijadukta i mosta preko reke Topčiderke. Podvožnjak više neće biti korišćen za saobraćaj, budući da će pred ulazom u njega biti izgrađeni stubovi koji će nositi konstrukciju stajališta javnog prevoza.

Pogledajte mapu kretanja vozila tokom prve faze radova od 27. aprila do 1. jula 2013. godine:
Izvor: Sekretarijat za saobraæaj Beograda
Na petlji "Radnička" završene su armirano-betonske konstrukcije svih osam silazno-uzlaznih rampi za kružni tok. Šest rampi je asfaltirano, a u toku su preostali završni radovi na postavljanju ograda, barijera, saobraćajne signalizacije, i ispitivanju konstrukcije.

Osim izgradnje druge, severne konstrukcije vijadukta u Radničkoj ulici, koja je dugačka 310 metara i gradi se na poziciji nekadašnjeg "Tobogana", do kraja radova treba da se izgradi i treći deo novog mosta preko reke Topčiderke, kao i da se rekonstruiše deo Radničke ulice i Bulevara vojvode Mišića, kako bi se obezbedilo funkcionisanje svih planiranih saobraćajnih veza.

Do kraja radova na petlji "Radnička" vozačima predstoje još dve izmene u načinu korišćenja kružnog toka i izgrađenog, južnog vijadukta. Sledeća faza korišćenja kružnog toka počeće krajem od jula, a poslednja faza od sredine septembra, o čemu će vozači biti naknadno obavešteni.

Izvor: B92, Studio B

Pogledajte kako će izgledati petlja "Radnička" kada bude završena.

Ako želite da vidite napredak radova kao i planove i radove na drugim objektima koji se izvode u Beogradu, posetite sajt Beobulild.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: