Opel GTC Paris koncept

Kako poručuju iz Opela, uloga novog koncepta, koji će premijerno biti prikazan na Salonu u Parizu, je da "pokaže kako je ova kompanija u stanju da sledi novouspostavljeni dizajnerski pravac, kroz sportsku i emocionalnu interpretaciju".

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2010.

08:25

Default images

GTC Paris je hečbek sa troja vrata koga pogoni dvolitarski benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem.

Snaga od 213 kW/290 KS prenosi se putem šestostepenog manuelnog menjača.

Poseduje i šper diferencijal, Start/Stop sistem i adaptivno FlexRide vešanje.
Iz Opela naglašavaju da je zadnja osovina ovog koncepta poboljšana Watt vezom i tako "omogućava precizno upravljanje po kome je aktuelni model Astre proslavljen".

"Sledeći novu generaciju modela Astra Sports Tourer, koja će takođe imati debi na Sajmu automobila u Parizu, GTC Paris predstavlja Opelovo viđenje sledećeg logičnog koraka novooblikovane linije", poručuju iz nemačke kompanije.
GTC je dug 4,46 metara i pruža prostor za pet putnika. Ovaj koncept poseduje Opelovu prepoznatljivu oštru liniju, koja je prvi put viđena na Insigniji, i pruža se na gore počev od praga na početku vrata. Linija iz C stuba klizi u rep automobila i zaokružuje se u zadnjem spojleru.

Čist prednji stil sadrži tipičan Opelov nabor u centralnoj liniji koji je dodatno naglašen intenzivnim farovima oblika orlovog oka. Tu su i prepoznatljiva krilovita dnevna LED svetla sa hromiranim umecima koji su lako uočljivi kroz prozirno staklo.

Trapezoidna rešetka je specifičan Opelov znak, ali je odvojena od hromirane šipke i smeštena niže.
Širok stav je naglašen u zadnjem delu i dodatno pojačan sa LED svetlima i jednim dugačkim motivom „krila“.

Aerodinamičnost 21-inčnih točkova optimizovana je umecima od ugljeničnih vlakana koji zatvaraju centralne kape.

Sportska sedišta su posebno dizajnirana za model GTC Paris.
Dok je sedište vozača crveno sa crnim delovima, svi drugi delovi u unutrašnjosti su u "ćumur-crnoj" boji sa crvenim ivicama i šavovima.

Inspiracija za ovaj model, citat iz "Galeba Džonatana Livingstona" od Ričarda Baha, „I brzina je bila čista lepota“ laserski je upisana u sedište u vidu kaligrafskog zapisa.
Crni, kožni, trkački upravljač je sa metalnim umetcima. Na upravljačkoj ploči, u unutrašnjosti se ponavljaju motivi Opelovog „krila“ i „oštrice“. U ovoj izvedbi, tema oštrice je izražena na detaljima u vidu poliranih, hromiranih ručica vrata i opreme menjača.
Opelov dizajnerski tim koristio je kožu i mikro-fiber za sedišta, plišanu oblogu na podu i crnu instrument ploču. Kako kažu iz Opela, ovi materijali predstavljaju savremeni zaokret, ne samo po izboru motiva, već i sa šavovima uparenim u pozitiv/negativ kombinaciji.

Pročitajte više o novoj Opel Merivi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: