Stampedo dece u Novom Sadu, vrištali, lomili izloge. Razlog - jutjuber

Popularni jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, juče je u tržnom centru u Novom Sadu izazvao opštu histeriju, gužvu i guranje, tako da je morala da interveniše policija i izvrši evakuaciju.

Život

Izvor: Blic, Tanjug

Nedelja, 20.01.2019.

18:48

Stampedo dece u Novom Sadu, vrištali, lomili izloge. Razlog - jutjuber
Foto: Screenshot, Twitter, Novosadski reporter

Baka Prase, koji je uz nekoliko drugih jutjubera veoma popularan među mlađom generacijom, imao je zakazano pojavljivanje u tržnom centru, zbog čega su tineđžeri bukvalno napravili opsadu po hodnicima, želeći da što pre dođu do njega.
Gužva je bila ogromna, a Baka Prase je zbog navale na kraju morao da pobegne u toalet.

Videvši to, deca su pojurila ka toaletu u kojem je njihov ljubimac bio, usput vrišteći i lomeći izloge, a neka od njih su čak i pala u nesvest.

Na kraju je reagovala i interventna policija, koja je bila prinuđena da zatvori tržni centar i evakuiše posetioce.

Portal NS uživo navodi da je Baka Prase trebalo da nastupi pred svojim "unucima" oko 16:00 sati, međutim nije se pojavio tada, a potom je došlo do verbalnog konflikta, a nakon toga i guranja između roditelja, ali i dece.

Zbog guranja je oštećen jedan od štandova, a obezbeđenje je kada je sve bilo na izmaku kontrole, pozvalo policiju koja je došla sa čak pet vozila.

Tri vozila intervente policije brzo su stigla na lice mesta pa je situacija počela da se smiruje, a obezbeđenje je dežuralo pored izlaza za evakuaciju u slučaju da situacija izmakne kontoli.

Najverniji fanovi, odnosno kako sebe nazivaju "unuci", ostali su do samog kraja da dočekaju Baku Praseta, navodi NS uživo. "Nisam se krio u toaletu, već sam sve vreme bio u kancelariji. Nisam imao predstavu da će se pojaviti toliko ljudi, već sam mislio da će doći njih 1.000", rekao je Baka Prase za "Blic" i dodao da se vratio u Beograd. Po povratku se oglasio i na društvenim mrežama: "Slikanje je u startu bilo pomereno u neki sporedni hodnik jer je tržni centar već bio preplavljen. Bina na kojoj je trebalo da bude razgovor bila je pregažena i organizatori su odlučili da bude samo slikanje. Nažalost, neki su padali u nesvest, izbila je tuča, nekoliko štandova je bilo slomljeno, dvoje roditelja su i meni pretili da će da mi polome kičmu jer sam došao i napravio haos svojom pojavom."

On navodi i da su organizatori odlučili da "okončaju skup pre nego što se još neko povredi i pre nego što nastane još veća šteta".

"U jednom trenutku me je obezbeđenje dohvatilo i bukvalno iznelo napolje (baš i nisam imao izbora), pa do kancelarije tržnog centra. Tamo smo ušli i nakon desetak minuta se pojavila interventna jedinica policije, otprilike sedam uniformisanih lica, legitimisali nas i pokušali da reše situaciju", napisao je jutjuber.

On je dodao da je cela situacija bila napeta jer su "neka deca bila povređena" i, kako kaže, u početku su i njega krivili, ali su shvatili da nema veze sa organizacijom, već da je pozvan kao gost.

"Na kraju su me njih sedmorica sproveli kroz tržni centar i uz pratnju interventne smo napustili Novi Sad. Ovaj poslednji deo je po meni bio nepotreban, ali nisam hteo da se raspravljam sa interventnom."

Na kraju se popularni jutjuber zahvalio fanovima koji su došli da ga podrže.

"Samo želim da se zahvalim svojim fanovima koji su u tolikom broju došli zbog mene i što me prate i vole", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: