Ne dozvolite da vas milo lice ove bakice prevari

Nemački sud je Ursulu Haverberk, poznatiju kao Naci Babu, proglasio krivom za iniciranje tvrdnji da je Holokaust bio fikcija i da nije bilo gasnih komora u Aušvicu. Osuđena je na kaznu zatvora od šest meseci.

Život

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

10:30

Ne dozvolite da vas milo lice ove bakice prevari
foto: getty

Osamdesetosmogodišnja Ursula ponovo je osuđena na kaznu zatvora zbog tvrdnji na jednom događaju u Berlinu u januaru kada je rekla da se Holokaust nikada nije dogodio i da niko od 1.100.000 uglavnom Jevreja nije ubijen u gasnim komorama koncentracionog logora.

Ona je pred sudom rekla da se ne smatra krivom zbog izjava i da je citirala navode iz jedne knjige. Ipak, nakon što je sud studirao dvominutni video-snimak na kojem se vidi kako priča o toj temi, utvrdili su da je ipak bio u pitanju njen govor i osudili je na kaznu zatvora.
foto: getty
Advokat Naci Babe pozivao se na pravo slobodnog izražavanja, kao i da su joj narušena demokratska prava. Kod sudije to nije urodilo plodom. Zanimljivo je da je Ursula i pred sudom ponovila isti govor.

Prethodno osuđivana Ursula kaznu zatvora će služiti u nemačkom gradu Detmoldu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: