- Vesti -

Ne dozvolite da vas milo lice ove bakice prevari

Nemački sud je Ursulu Haverberk, poznatiju kao Naci Babu, proglasio krivom za iniciranje tvrdnji da je Holokaust bio fikcija i da nije bilo gasnih komora u Aušvicu. Osuđena je na kaznu zatvora od šest meseci.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Osamdesetosmogodišnja Ursula ponovo je osuđena na kaznu zatvora zbog tvrdnji na jednom događaju u Berlinu u januaru kada je rekla da se Holokaust nikada nije dogodio i da niko od 1.100.000 uglavnom Jevreja nije ubijen u gasnim komorama koncentracionog logora.

Ona je pred sudom rekla da se ne smatra krivom zbog izjava i da je citirala navode iz jedne knjige. Ipak, nakon što je sud studirao dvominutni video-snimak na kojem se vidi kako priča o toj temi, utvrdili su da je ipak bio u pitanju njen govor i osudili je na kaznu zatvora.

foto: getty
foto: getty

Advokat Naci Babe pozivao se na pravo slobodnog izražavanja, kao i da su joj narušena demokratska prava. Kod sudije to nije urodilo plodom. Zanimljivo je da je Ursula i pred sudom ponovila isti govor.

Prethodno osuđivana Ursula kaznu zatvora će služiti u nemačkom gradu Detmoldu.

Vesti

Dugo čuvane tajne beogradskog podzemlja /FOTO

“Nema grada na svetu oko koga su se jagmili toliki narodi, pod čijim su se bedemima vodile tolike bitke, koji je toliko puta menjao vlasnika i pedeset puta bio uništavan da bi se svih pedeset puta ponovo iz istorijskog groba podigao – kao što je naš Beograd” – rekao je jednom Borislav Pekić.

Vesti utorak 21.11. 09:00 Komentara: 31
strana 1 od 3570 idi na stranu