Morisi: Ako je meso ubistvo, izvoz stoke je spora vožnja ka paklu

Britanski pevač Morisi napisao je pismo australijskom ministru poljoprivrede Barnabiju Džojsu u kom ga poziva da obustavi izvoz stoke.

Život

Izvor: Guardian

Ponedeljak, 31.10.2016.

09:17

Morisi: Ako je meso ubistvo, izvoz stoke je spora vožnja ka paklu
Foto: Gettyimages

Slavni pevač i veliki borac za prava životinja je 1985. sa bendom Smiths objavio album “Meat is Murder” (Meso je ubistvo), u pismu je napisao: “Ako je meso ubistvo, izvoz živih životinja je spora vožnja ka paklu”.

“Užasna surovost industrije izvoza žive stoke je dovoljno teška da potopi brod, a vi i dalje osuđujete milione životinja na takvu sudbinu svake godine”, napisao je Morisi.

Pevač je završio pismo zahtevom da Džojs pomogne na putu ka boljoj budućnosti time što će ukinuti tu industriju.

Ipak, ministar poljoprivrede Australije se nije mnogo potresao i pevaču je odgovorio putem Twittera.

“Možda nisam veliki fan The Smiths, ali sam veliki fan porodica u Zapadnoj Australiji, Severnoj Teritoriji i Kvinslendu, koji se oslanjaju na industriju vrednu dve milijarde dolara”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: