"Magičan broj": Koliko seksa je dovoljno za sreću?

Šta mislite, koliko puta u jednoj nedelji bi parovi trebalo da imaju odnose kako bi bili srećni? Naučnici tvrde da su otkrili „magični broj“...

Život

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

19:05

Foto: Thinkstock

Kako oni tvrde, sasvim je dovoljno jednom nedeljno voditi ljubav s partnerom da se održi sreća u jednoj vezi.

Mogu partneri da imaju odnose i češće, ali to neće imati velikog uticaja na sreću u vezi – brojna prethodna istraživanja tvrdila su da što češće vodite ljubav, to ćete se vi i partner bolje osećati. Ipak, poslednja studija koja je obuhvatila više od 30.000 osoba koje su u braku ili u dužoj vezi tvrdi potpuno suprotno.

Voditeljka istraživanja dr Ejmi Mjuz sa Univerziteta u Torontu ističe kako je njihovo istraživanje utvrdilo da je vrlo važno održavati intimnu vezu s partnerom, ali to ne znači da „morate da vodite ljubav svaki dan“.

Između ostalog, tim doktorke Mjuz otkrio je i da je seks za sreću važniji od količine novca koji neko poseduje.

Istraživanje je objavljeno u žurnalu "Social Psychological and Personality Science".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: