Javni službenik šest godina nije dolazio na posao

Jedan 69-godišnji Španac kažnjen je ove nedelje nakon što su čelnici javne službe u kojoj je radio otkrili da se šest godina nije pojavio na poslu. Ironično je to što je njegovo “bekstvo” sa radnog mesta otkriveno tek kada je zamenik gradonačelnika hteo da ga nagradi za 20 godina “odanog i posvećenog” rada.

Život

Izvor: Newser

Nedelja, 14.02.2016.

13:10

Javni službenik šest godina nije dolazio na posao
Foto: Thinkstock

Protiv Hoakina Garsije je zato pokrenuta i optužnica 2010, a tek sada je saopštena i zvanična presuda.

Inače, Gasija se nakon razotkrivanja penzionisao, a sada će morati da plati i kaznu od oko 30.000 dolara.

Istragom je utvrđeno da Garsija između 2007. i 2010. apsolutno ništa nije radio, iako je bio zadužen za nadgledanje izgradnje fabrike za preradu vode.

Menadžer te fabrike, koja je odavno izgrađena, rekao je da u životu nije video Garsiju, iako mu je kancelarija preko puta njegove.

Ipak, ovaj “radnik epohe” nije sedeo skrštenih ruku: za vreme odsustva uživao je u čitanju filozofskih dela, a postao je i stručnjak za Spinozu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: