Ko je najtrapaviji svetski lider? (VIDEO)

Iako je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama najmoćniji čovek na svetu, sudeći po najnovijem snimku koji kruži internetom, on je i među najtrapavijim liderima sveta.

Život

Izvor: B92

Sreda, 01.04.2015.

21:06

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Do nesreće je umalo došlo prekjuče kada je Obama promašio stepenik dok je silazio iz predsedničkog aviona. Na svu sreću, ostao je priseban pa se sa obe ruke pridržao za ogradu, uspostavio ravnotežu i nastavio da silazi kao da se ništa nije desilo. Ispred aviona se pozdravio sa oficirima koji su ga dočekali, seo u svoju limuzinu i otišao u Belu kuću. Samo mesec ranije sličan incident dogodio se i predsedniku Zimbabvea Robertu Mugabeu, koji je, za razliku od Obame, pao niz stepenice s podijuma sa kojeg se prethodno obratio svojim pristalicama.

Mugabe (90) je očigledno promašio stepenik i pao silazeći s govornice postavljene na aerodromu. Mugabeu su odmah pritrčali članovi pratnje, pomogli mu da ustane i ispratili ga do limuzine. Svedoci koji su novinare obavestili o ovom događaju nisu želeli da se predstave iz bezbednosnih razloga, a obaveštajne službe zatražile su od fotografa koji su uspeli da slikaju incident, da fotografije izbrišu.

Početkom godine isto je prošla i danska premijerka Hele Torning-Šmit, koja je pala na stepenicama Jelisejske palate prilikom posjete Parizu zbog učešća na Maršu solidarnosti sa žrtvama terorističkog napada u tom gradu. Da napuštanje Jelisejske palate nije baš uvek jednostavno osetila je Torning-Šmit na svojoj koži, tačnije na nogama. Ona je iskrivila zglob i pala izlazeći sa svojim saradnicima. Na svu sreću, prošla je bez ikakvih povreda.

Bivši američki državni sekretar Hilari Klinton spotakla se na stepenicama kada se 2011. godine ukrcavala na avion u Jemenu. Pri ukrcavanju u letelicu okrenula se da pozdravi prisutne zvaničnike mašući im. Međutim, kada je krenula u avion spotakla se i pala. Jedan član posade je brzo ugasio svetlo da se ne bi videlo kako je podižu. Ovo nije prvi put da je bivši državni sekretar SAD imala nezgodu ovake vrste. Nešto slično joj se desilo 2009. godine kada se penjala u Belu kuću i tom prilikom je polomila lakat. Poznat je i pad Fidela Kastra tokom jedne ceremonije u Santa Klari u oktobru 2004. godine kada je pao silazeći niz niske stepenice. Pad je bio prilično nezgodan i polomio je levo koleno i desnu ruku, nakon čega je usledila tročasovna operacija. Kastro nije hteo da uzme anestetik, jer je hteo da nastavi sa državnim dužnostima.

Papa Benedikt Šesnaesti je 2009. godine morao ići na operaciju ručnog zgloba kada je pao u svom odmaralištu u sobi gde je bio na odmoru u selu Le Komb u dolini Aosta. Bivši papa se okliznuo u kadi, pri čemu je povredio zglob. Odmah je odveden u bolnicu gde je operisan da bi bila sanirana fraktura zgloba. Nesreća se desila u planinskoj kući koju pape koriste za odmor i koja gleda na najviši vrh Alpa, Monblan.

Gradonačelnik Londona Boris Džonson je doživio nelagodnost kada je pao u reku Pul tokom čišćenja njene obale. On se tokom leta 2009. godine pridružio lokalnim dobrovoljcima da očiste obalu manje reke u blizini grada Levišam. U jednom trenutku okliznuo se u upao do grudi u vodu, ali brzo su mu prišli volonteri i uz pomoć štapa ga izvukli. Gradonačelnik je takođe tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine ostao zaglavljen na žici na kojoj je promovisao Igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: