“Slobodno nagari,još ima dece za gaženje“

Erve Brijer, gradonačelnik istočnofrancuskog grada Bretenjer, izazvao je kontroverzu postavivši u glavnoj ulici saobraćajni znak na kome piše "Slobodno nagari, još ima dece za gaženje!".

Život

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

12:56

Default images

Iznerviran ponašanjem vozača koji prolaze gradom u punoj brzini, Brijer se nada da će ovom "bombastičnom porukom" uspeti da dopre do njihove savesti i učini da poštuju saobraćajne propise.

"To je humor, neki bi rekli crni humor", rekao je gradonačelnik u izjavi za Frans TV Info, priznajući da nije naišao na opšte odobravanje građana.

"Neki se protive, jer se plaše da će vozači biti podstaknuti da voze još brže. Ali, iskreno, treba biti prilično glup i poruku shvatiti bukvalno", naveo je on.

Crnohumorni saobraćajni znak zasad nije dao neke značajne rezultate, sa žaljenjem je konstatovao Brijer, dodavši da se i dalje prebrzo vozi u gradu.

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: