Zanimanje: Perač leševa u zagrebačkoj mrtvačnici

Mate R. je prosečan mladić koji studira i radi, kao i hiljade njegovih vršnjaka.Ali ovaj dvadesetogodišnjak ima neobično zanimanje - on je perač leševa u jednoj zagrebačkoj klinici.

Život

Izvor: glassrpske.com

Nedelja, 01.03.2015.

20:50

Default images

Ovaj posao, koji mnogi ne mogu da rade, on opisuje kao posao kao i svaki drugi. Samo da nije jednog slučaja koji mu je bukvalno skratio život.

Naime, u toku jednog noćnog dežurstva, u mrtvačnicu klinike je dovezen leš direktno iz operacionalne sale. U pitanju je bila jedna 80-godišnja baka, koja je imala infarkt, i doktori su pokušali da je operišu, ali srce joj je stalo i ona je po protokolu proglašena mrtvom.

„Mi ne znamo puno o pacijentima čija tela dovoze kod nas i koja spremamo za sahranu, na njima stoje samo imena i godište, i to je sve. Kada radite ovaj posao, trudite se da se ne udubljujete suviše u ličnosti preminulih, jer je to osnovna stvar koju morate da naučite da biste mogli da radite ovo što ja radim.", ispričao je ovaj mladić.

„Primio sam leš te gospođe i krenuo da pripremam tuš i rukavice za pranje, kada mi se učinilo da joj stopalo stoji odmaknuto od drugog, a bila su spojena kada je telo dovezeno. Mislio sam da sam pogrešio, ali sledećeg trenutka sam vidio kako se prsti na nogama mrdaju. U šoku sam svukao pokrivač sa pokretnog ležaja i pogledale su me nečije izbezumljene oči", ispričao je Mate prisećajući se straha koji je osjetio:

„Mislim da mi je to bio najstrašniji trenutak u životu. Gledate sve te horor filmove, ali ipak niste pripremljeni na ovako nešto. Mislim da sam se nakratko onesvijestio, jer kad sam došao k sebi, u sobi su bili i drugi tehničari, a starica je već odvezena nazad na reanimaciju."

Ispostavilo se da je starici nakratko srce stalo tokom operacije, ali da je zapravo upala u duboku komu iz koje se nakon 10 sati u mrtvačnici, probudila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: