Članica Femena obnažila grudi u Vatikanu

Članica italijanske drupe Femen danas se popela na scenu Hristovog rođenja na Trgu Svetog Petra i obnažila grudi, u znak protesta zbog toga što je Rimokatolička crkva protiv abortusa i homoseksualnog braka, prenosi Frans pres sa lica mesta.

Život

Izvor: Izvor: Tanjug

Četvrtak, 25.12.2014.

18:08

Default images

"Kada se popela na postavljenu scenu, skinula je majicu i obnažila grudi na kojima je crnom bojom bilo napisano ´Bog je žena´", dodaje francuska agencija.
Beta/AP
Ženu je privela vatikanska žandarmerija. Incident se dogodio nakon što je papa Franja pročitao tradicionalnu Božićnu poslanicu Urbi et Orbi.
Beta/AP
Članice Femena su ranije protestovale protiv Islamske države, Rimokatoličke crkve, a 8. marta, na Svetski dan žena, okupile su se i skinule nage zbog ugnjetavanja žena u nekim delovima sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: