Čarape s kafom protiv neprijatnog mirisa

Karbonizovana kafa ubačena u futurističke čarape filtrira i upija znoj stopala i na taj način rešava sve letne probleme sa neprijatnim mirisom nogu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.07.2013.

21:30

Default images

Čarape je dizajnirala firma Ministry of Supply (MoS), poznata po antibakterijskoj košulji sa regulacijom temperature Apollo 2. Sada su dizajnirali čarape Atlas, koje obećavaju prijatnu temperaturu stopala i nestanak neprijatnih mirisa. Sve zahvaljujući kafi.

Čarape su napravljene od mešavine pamuka, recikliranog poliestera i karbonizovane kafe koja filtrira i upija znoj i neprijatne mirise. Iz MoS-a navode da čarape rade na istom principu kao filteri za vodu.

Karbonizovana kafa privlači molekule, prečišćava ih i vraća po novu dozu znoja. Kafa je podvrgnuta farmaceutskom procesu uklanjanja ulja i mirisa, a zatim se ubacuje u poliester. Laboratorijski testovi pokazali su kako je ova metoda upijanja znoja i neugodnih mirisa tri puta efikasnija od običnog pamuka.

Osim kafe, MoS je iskoristio i tehnologiju koja se koristi pri proizvodnji ortopedskih pomagala, kako bi osigurali što bolju ventilaciju i udobnost stopalima.

Čarape će se prodavati po ceni od 20 eura za dva para.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: