U čemu je tajna najdužeg braka?

Džon i En odrastali su u istoj ulici u Bridžportu, i on je nju svakog dana vozio u školu svojim dotrajalim automobilom. Vremenom je njihovo prijateljstvo preraslo u brak koji, uprkos brojnim preprekama, traje već osam decenija!

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 07.02.2013.

09:51

Default images

Da su se pitali njeni roditelji, En i Džon Bitar nikada se ne bi venčali. Enini roditelji hteli su da je udaju za drugog muškarca, ali je ona odlučno rekla ne i pobegla u Njujork sa svojim sadašnjim suprugom.

Od tada je prošlo osamdeset godina a njih dvoje i dalje su srećni i zaljubljeni. Njihov brak proglašen je ove godine najdužim brakom u SAD, a mladenci su 6. februara u pravoslavnoj crkvi u San Bernardinu u Kaliforniji obnovili svoje zavete, prenosi AP.

Džon sada ima sto jednu godinu dok je En napunila devedeset sedam. Imali su petoro dece od kojih je dvoje preminulo, četrnaestoro unučadi i šesnaestoro praunučadi!

Upravo je brojna porodica tajna njihovog uspešnog braka, priznaju vremešni mladenci. Predstojeće subote svi oni okupiće se u porodičnom domu njihove ćerke da proslave jubilej i svečano prime nagradu za najdugovečniji američki brak.

„Mi smo samo zadovoljni našim životom i ne tražimo ništa van naših mogućnosti“, izjavio je stogodišnji Džon.

Iz organizacije „Worldwide Marriage Encounter“ koja beleži najduže brakove širom sveta, kažu da je tehnički moguće da postoje brakovi duži od ovoga, ali da je prema postojećoj papirologiji brak Džona i En zasigurno najdugovečniji.

Kada su u novembru prošle godine proslavili osamdeset godina braka, En je otkrila da svoj buran, ali srećan život proživljava najlepše što može zahvaljujući porodici.

„To je ono što čini naš život lepim. Bili smo srećni da poživimo dovoljno dugo da vidimo sve ovo i zaista je jedna od najlepših stvari na svetu to kada vidite vaše praunuke kako odrastaju i postaju ljudi“, izjavila je En.

Njen životni saputnik dodaje: „To je ono što nas održava u životu. Živimo za njih!“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: