Uginula beba džinovske pande

U zološkom vrtu Smitsonians u Vašingtonu, u nedelju jutro umrla je beba džinovske pande stara svega šest dana.

Izvor: B92
Još jedno mladunče pande živi u San Dijegu
Još jedno mladunče pande živi u San Dijegu

Svega sat vremena nakon što je majka panda panično zapomagala, njena beba panda je umrla.

"Čuvari, veterinari, volonteri su pazili na bebu pandu i njeno rođenje je bila velika radost i naša velika strast" kaže direktor Nacionalnog zoološkog vrta Denis Kili i dodao "Gubitak je nemerljiv".

Ne zna se od čega je beba panda umrla, nije bilo tragova infekcije ili povrede.

Kada se majka panda uspaničila u nedelju, veterinari su pregledali bebu i primetili da ona ne diše i da joj srce više ne kuca. Njena smrt proglašena je juče u 10.28 izjutra.

Patolozi će izvršiti obdukciju kako bi saznali razlog zbog koga je mladunče umrlo. "Svi smo nestrpljivi da saznamo uzrok smrti ali on nam neće biti poznat još neko vreme" kaže veterinarka Suzan Marej.

Ovo je drugo mladunče koje je Mei Sijang donela na svet putem veštačke oplodnje. Prvo, po imenu Tai Šan, rođeno je 2005.

Mama džinovska panda Mei Sijang je bila mirna u nedelju popodne. Javne posete pandi biće zatvorene do daljnjeg.

Džinovska panda je jedna od najugroženijih vrsta na svetu. Procenjuje se da ih je ostalo svega 1.900 stoga je svako mladunče pande važno.

Vesti

Ovo je najteža vežba američkih marinaca (VIDEO)

Poznato je da je obuka američkih marinaca teška i ponekad brutalna. Pre nego što vam bude dozvoljeno da odete na bojno polje, morate da izdržite nekoliko meseci teškog i intenzivnog treninga. Simuliranje pada helikoptera jedna je od najstrašnijih vežbi.

Vesti petak 12.02. 16:30 Komentara: 56

Big Time Rush - nova serija na TV B92

Od ponedeljka 15. februara svakog radnog dana u 19h na TV B92 emitovaće se serija “Big Time Rush”, o istoimenom muzičkom bendu koji čine četvorica mladića, koja je zaludela tinejdžere širom sveta.

Vesti petak 12.02. 14:19 Komentara: 5
strana 1 od 2629 idi na stranu