Uginula beba džinovske pande

U zološkom vrtu Smitsonians u Vašingtonu, u nedelju jutro umrla je beba džinovske pande stara svega šest dana.

Izvor: B92
Još jedno mladunče pande živi u San Dijegu
Još jedno mladunče pande živi u San Dijegu

Svega sat vremena nakon što je majka panda panično zapomagala, njena beba panda je umrla.

"Čuvari, veterinari, volonteri su pazili na bebu pandu i njeno rođenje je bila velika radost i naša velika strast" kaže direktor Nacionalnog zoološkog vrta Denis Kili i dodao "Gubitak je nemerljiv".

Ne zna se od čega je beba panda umrla, nije bilo tragova infekcije ili povrede.

Kada se majka panda uspaničila u nedelju, veterinari su pregledali bebu i primetili da ona ne diše i da joj srce više ne kuca. Njena smrt proglašena je juče u 10.28 izjutra.

Patolozi će izvršiti obdukciju kako bi saznali razlog zbog koga je mladunče umrlo. "Svi smo nestrpljivi da saznamo uzrok smrti ali on nam neće biti poznat još neko vreme" kaže veterinarka Suzan Marej.

Ovo je drugo mladunče koje je Mei Sijang donela na svet putem veštačke oplodnje. Prvo, po imenu Tai Šan, rođeno je 2005.

Mama džinovska panda Mei Sijang je bila mirna u nedelju popodne. Javne posete pandi biće zatvorene do daljnjeg.

Džinovska panda je jedna od najugroženijih vrsta na svetu. Procenjuje se da ih je ostalo svega 1.900 stoga je svako mladunče pande važno.

Vesti

Ukrajina ostaje bez Evrovizije?

Evropska radiodifuzna unija (EBU) mogla bi da oduzme pravo Ukrajini da bude domaćin "Pesme Evrovizije 2017" ukoliko se do kraja sledeće nedelje ne reši situacija sa predstavnicom Rusije, izjavila je predsednica EBU Ingrid Deltenre.

Vesti sreda 29.03. 21:35 Komentara: 25

Tehnologije budućnosti koje će promeniti našu svakodnevicu

Mlada Amerikanka Kala Luks u januaru 2015. je rodila blizance, Levija i Koltona. Tri meseca kasnije,Leviju je dijagnostifikovana teška kombinovana imunodeficijencija (SCID). Deca obolela od te bolesti imaju toliko narušen imunološki sistem da mogu da žive isključivo u sterilnim uslovima u zaštitnom balonu, koji ih štiti od potencijalno smrtonosnih infekcija.

Vesti sreda 29.03. 14:24 Komentara: 2
strana 1 od 3215 idi na stranu