Kako glasi recept za uspešan brak?

Tajna srećnog braka za muškarce leži u odluci da se obavežu ženi koja je najmanje pet godina mlađa od njih.

Život

Izvor: B92

Utorak, 27.10.2009.

12:53

Default images

Pored starosne granice, brak će potrajati duže ukoliko partneri u prošlosti nisu bili u braku, rezultat je istraživanja koje su sproveli naučnici sa Univerziteta Bat u Engleskoj.

Istraživači su proučavali intervjue koje je dalo više od 1.500 parova koji su ili bili u braku, ili ozbiljnoj vezi.

Nakon pet godina naučnici su ih ponovo posetili ne bi li bideli koliko je brakova opstalo.

Rezultati su pokazali da ako je žena pet, ili više, godina starija od muža - šanse za razvod su do tri puta veće nego kada su partneri istog godišta.

Ako je razlika u godinama obrnuta postoje veće šanse za uspešan i srećan brak nego što je to slučaj u prethodna dva slučaja.

Vođa istraživanja, doktor Emanuel Freaije povodom objavljivanja rezultata izjavio je: „Žene i muškarci biraju svoje partnere na osnovu ljubavi, fizičke privlačnosti, interesovanja, verovanja i sličnih vrednosti“.

Međutim, naučnici su takođe utvrdili da „objektivni faktori“ kao što su godine, obrazovanje i kulturološko poreklo takođe mogu pomoći smanjenju broja razvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: