Videla sopstveno srce na izložbi

Jedna Britanka kojoj je presađeno srce dobila je priliku da vidi svoj nekadašnji organ na izložbi u muzeju u Londonu, što je bilo iskustvo koje je doživela kao "nestvarno i neverovatno", prenele su svetske agencije.

Život

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2007.

13:00

Default images

Dženifer Saton stara 23 godine, od svoje 19. godine bolovala je od kardiomiopatije. Posle transplantacije u junu, svoj organ poklonila je za potrebe izložbe o srčanom mišiću u muzeju medicine. Tim potezom želela je da, kako je objasnila, skrene pažnju javnosti na davalaštvo organa i svoju bolest.

"Bilo je nestvarno i neverovatno videti taj organ koji mi je naneo toliko patnje i straha. Bila sam veoma radoznala i nestrpljiva da ga vidim, iako istovremeno pokušavam da volim srce koje sada imam", dodala je.

Izložba "Srce", koja se bavi medicinskim i kulturološkim značajem jednog od najvažnijih organa ljudskog tela, traje do 16. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: