Nova vest
Fudbal 0

28.4.2024.

16:45

Milan našao trenera za narednu sezonu – navijači ga neće

Žulen Lopetegi bi od naredne sezone trebalo da postane trener Milana, javljaju najbolje obavešteni italijanski mediji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/PETER POWELL

Sa Apenina je još u danu derbija Juventusa i Milana odjeknula vest koja je za navijače "rosonera" možda bila i važnija od same utakmice - saznali su ime novog trenera.

To će, prema svemu sudeći, biti španski stručnjak Žulen Lopetegi (57) koji je dugo u fokusu čelnika Milana i najozbiljniji je kandidat da preuzme ekipu od Stefana Piolija.

Gazeta piše da su poznati i pojedini detalji buduće saradnje bivšeg sleketora Španije i Milana - Lopetegi bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor koji bi mu doneo četiri miliona evra po sezoni.

Ipak, pojavio se (ne)očekivan problem da se posao završi.

Navijači, naime, ne misle da je Lopetegi najbolje rešenje i već su izrazili nezadovoljstvo njegovim sve izvesnijim dolaskom na klupu.

Prstalice Milana su u subotu na društvenim mrežama povele kampanju "Nopetegi" (ne Lopetegi) sa ciljem da odgovore upravu da angažuje Španca, a njihova snažna reakcija je naterala ljude u klubu da, ipak, preispitaju odluku.

Po ukusu navijača je Antonio Konte,veruju da je on najbolje rešenje za klupu, međutim čelnici kluba su uporni sa Lopetegijem, doduše sada više ne toliko čvrsti, nakon negodovanja navijača.

Ako se, kojim slučajem, izjalovi dogovor sa nekadašnjim trenerom Sevilje, postoje i alternative, a to su Roberto de Zerbi i Paulo Fonseka.

Lopetegi je, ipak, prvi "pik" uprave slavnog kluba.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu