Robert Redford: Uloga muškaraca odsad će biti da slušaju žene

Američki glumac i režiser Robert Redford u četvrtak je izjavio da pokret #metoo, usmeren protiv seksualnog nasilja predstavlja prekretnicu koja će izmeniti kulturu Holivuda kada je u pitanju jednakost između muškaraca i žena i tolerancija prema neprimerenom ponašanju pojedinaca.

Život

Izvor: B92

Petak, 19.01.2018.

21:35

Robert Redford: Uloga muškaraca odsad će biti da slušaju žene
Foto: Gettyimages

"Smatram da je promena neizbežna, i da će se dogoditi uskoro. Optimističan sam", rekao je 81-godišnji glumac na konferenciji za novinare održanoj u Juti povodom otvaranja festivala nezavisnog filma Sandens čiji je osnivač.

"To je neka vrsta prekretnice jer je uzburkala neke stvari. Žene će imati značajnije mesto u društvu", objasnio je.

Redford smatra da će muškarci imati veliku odgovornost u promenama: "Uloga muškaraca odsad će biti da saslušaju žene i da s njima više razgovaraju o važnim stvarima".

S obzirom na to da je Sandens prvi veći filmski festival nakon pokretanja pokreta #metoo, sve što se tamo izgovori imaće veliki odjek u javnosti.

Slavne osobe iz svih društvenih miljea nedavno su se pridružile pokretu #metoo, koji mnogi ne smatraju pokretom jer nema takvu strukturu. On je doživeo veliki odjek nakon holivudske afere u čijem se središtu našao moćni holivudski producent Harvi Vajnstin.

Početkom oktobra, magazini Njujork tajms i Njujorker objavili su informaciju da su brojne žene optužile Vajnstina za seksualno zlostavljanje.

Vest je pokrenula lavinu priznanja mnogih žena zaposlenih u filmskoj industriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: