25 stvari koje treba da uradiš kad napuniš 25

Imati 25 godina je pakao. Tehnički, još ste mladi – još ste idioti, verovatno, još nosite tesne farmerke, i još uvek je prihvatljivo provoditi nedelju grickajući hladnu picu u krevetu – ali ipak više i niste toliko mladi.

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

21:09

Default images

Možda ste našli prvu sedu. Možda se pojavila prva bora. Možda se čuje neki skoro neprimetan, tih zvuk kad ustajete sa sofe. Svejedno: smrt je bliža nego ikad do sada. Čujete li taj zvuk? Taj tihi, brundajući, neizbežni zvuk? To je zvuk zaborava, zaborava u koji sve dublje zakoračujete.

Ali, stvarno, nije toliki bedak. I pored toga što vam telo stari – a vaš um polako stiže do tačke da se, dok đuskate u klubu, pitate kakvo je, bre, ovo sranje? Koje je, brate, ovo sranje? Neću, bre, da mlatim na ovu stvar. Ovo nije muzika, to je samo buka, bre – ipak nije tako strašno. Dok s pravom žalite izgubljene prve događaje mladosti – prvu pljugu, prvu tuču, prvo jebanje – bilo bi zaista nelogično da pomislite da nema ničeg zanimljivog u odrastanju.

I dok niko nikad ne bi naručio ceo serijal tekstova o, recimo, prvom iskustvu uživanja u peglanju, umerenije novine kasnih dvadesetih stižu da ispune sive delove života koji je do sada više bio nalik na niz svetlosnih bombi koje eksplodiraju u klubu nego na putovanje puno skrivenih značenja.

Listu 25 stvari u kojima ćete stvarno početi da uživate kada se zakucate u zid zvani 25 godina pročitajte na Vice.com/rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: