Ne želi da smrša kako bi i dalje primala socijalnu pomoć

Morbidno gojazna žena iz Engleske koja je “prevelika da bi radila” je odbila operaciju kojom bi znatno smanjila kilažu jer bi radije bila kod kuće i primala socijalnu pomoć.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.01.2015.

10:35

Default images

Bivša radnica jednog paba, Džodi Sinkler ima više od 175 kilograma i koristi skuter specijalno dizajniran za gojazne ljude, kako bi se kretala, prenosi news.com.au.

Ona ne plaća kiriju za stan u Peterburgu i prima mesečnu pomoć kao invalid od svoje devetnaeste godine, koja je poreznike do sada koštala oko 142.000 dolara.

Gospođici Sinkler je više puta ponuđeno da ide na operaciju koju bi finansirala država, ali je ona to odbila jer bi radije da živi od socijalne pomoći.

“Ne želim da se podvrgnem operaciji ni zbog koga jer smatram da ne radim ništa loše,” izjavila je ova dvadesetosmogodišnja devojka.

Pored operacije, Džodi je odbila i da se odrekne dnevne pržene hrane, u kojoj uživa podjednako kao i u sendvičima, čipsu i pasti.

“Doktori mi uporno govore da treba da smršam, ali ja i ne jedem mnogo.”

“Svako jutro mi dolazi mama i za doručak imamo kobasice, slaninu, pasulj i tost,” rekla je Džodi.

Ova dvadesetosmogodišnjakinja živi sa dečkom koji je takođe nezaposlen i koji joj pomaže da se okupa, obuče i normalno funkcioniše.

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: