Ovo je poslednja šansa da pošaljete svoje ime na Mars

Ukoliko ste zaključuli da karta u jednom pravcu za Mars nije za vas, postoji nešto blaža alternativa da ostavite svoj trag na ovoj planeti, piše "Newser".

Izvor: Newser

Petak, 31.10.2014.

21:40

Default images

Ostalo je još malo vremena za sve one koji žele da se njihovo ime nađe na mikročipu veličine pare i koje će biti poslato u svemir putem Orion svemirske letelice, obaveštava NASA.

Prvo lansiranje 4. decembra u osnovi će biti samo probni let, ali vaše ime će ipak dobiti priliku da provede 4.5-časovno putovanje u svemiru, pre nego što se ponovo nađe na putanji ka Zemlji i završi u Pacifičkom okeanu.

Vaše ime će se takođe naći na svim budućim test letovima i eventualnom letu ka Marsu.

„Kada naše noge dotaknu površinu Marsa, istraživaćemo ovu planetu u ime celokupnog čovečanstva. Ova imena koja će biti sa nama tokom putovanja će takođe biti i deo ovog istorijskog poduhvata“, izjavio menadžer projekta Orion.

Do sada se prijavilo više od 1.3 miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: