Kad bi kometa "sletela" na Los Anđeles... (FOTO)

Rosetta, svemirska letelica Evropske svemirske agencije, nakon desetogodišnjeg leta kroz Sunčev sistem, približila se svom cilju - kometi Čurjumov–Gerasimenko.

Izvor: Dnevnik.hr

Petak, 22.08.2014.

08:45

Default images

Na opšte oduševljenje, ubrzo su počele stizati detaljne fotografije svemirske stene. Grdosija je širine tri kilometra, što u poređenju s ostalim svemirskim telima možda deluje malo, ali ljudi često zaboravljaju da je kometa zaslužna za izumiranje dinosaura bila slične veličine.

Majkl, inače astronom amater, odlučio je da stvari postavi u drugačiju perspektivu. Koristeći se veštinama obrade fotografije, smestio je kometu među visoke zgrade Los Anđelesa, koristeći autentičnu fotografiju koju je snimila sonda Rosetta.

Iz ovog ugla, priznaćete, stvari izgledaju sasvim drugačije. Kometa Čurjumov-Gerasimenko, srećom, nikad ne prolazi blizu Zemljine orbite, pa nema straha od realizacije scene sa slike (osim u slučaju prolaska blizu druge planete, što bi joj moglo promeniti kurs).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: