Godišnja doba

Kada je hrana ukusna i majstorski spremljena, preporuke se brzo šire, pa pravi sladokusci hitaju tamo gde se uživa u svakom zalogaju, makar to bilo i preko puta Novog groblja.

Izvor: B92

Sreda, 10.11.2010.

15:06

Default images

Adresa: Veljka Dugoševića 2
Telefon: 011/ 241-34-57
Veb sajt: www.godisnjadoba.com

Radno vreme restorana i kuhinje: od utorka do petka od 11.30 do 24.00, subotom od 11.00 do 24.00, nedeljom od 11.00 do 18.00, ponedeljkom ne radi
Gradski prevoz: Autobus - 65
Bašta ili terasa: da
Muzika: domaća i strana, mogućnost žive muzike
Jelovnik: na srpskom i engleskom jeziku
Osoblje govori: engleski jezik
Glavna jela: od 450 do 850 dinara
Rezervacija: poželjna Naravno, okruženje nema veze sa onim što vas čeka po ulasku u restoran.

Enterijer nije pretenciozan, već skladno dekorisan, dok atmosferu dopunjava iskrena želja domaćina da gostima bude ugodno. Prijateljski nastup i lagani razgovor samo su uvod u planiranje obroka, jer maštovit izbor jela otežava donošenje odluke. Zato je idealno rešenje voditi se preporukama šefa kuhinje, a sudeći po našem iskustvu, šta god da izaberete, imaćete vrhunski gastronomski doživljaj.

Za predjelo možete odabrati pohovanu mocarelu s dresingom od bosiljka ili taljatele sa spanaćem i plavim sirom. Perfektne hrskave kuglice kriju jezgro blagog topljenog sira, dok testenina i rastopljeni krem čine zaokruženu celinu balansiranih ukusa.

Fileti brancina na rukoli u sosu od kozica pravi su delikates, a biftek sa cherry paradajzom i salsom od peršuna predstavlja kulinarsko remek-delo.

Naročito kad zaboravite da napomenete da meso volite reš, a potamanite poluživo. Bio bi greh da ne naručite i desert, bilo lake ili teške kategorije — osvežavajući sorbe od malina s belim vinom i čokoladni tart sa sosom od višanja koji dovodi do ekstaze.

Iako je koncept restorana takav da, kako mu ime kaže, menja sadržaj menija u zavisnosti od godišnjih doba, taj čokoladni kolač univerzalna je stavka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: