Buongiorno Mare

U ulici Strahinjića bana 57a, otvoren je još jedan restoran vredan pažnje koji akcenat stavlja na specijalitete mora.

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2007.

10:09

Default images

Adresa: Strahinjića bana 57a
Tel: 011/3284-776 Kao što mu i samo ime kaže — „Buongiorno Mare“ — ovaj lokal stavlja akcenat na specijalitete mora, i to sa velikim uspehom. Među predjelima istakli bismo kavijar na pireu sa lososom i salatu od hobotnice „Onazis“. Probali smo koktel od škampa sa klasičnim koktel dresingom i mešavinom zelene salate, kao i krem supu od avokada i kozica koja je bila odličnog ukusa, servirana uz dodatak preprečenog tosta sa parmezanom.

Za glavno jelo imali smo poširanog halibuta sa taljatelama i sosom od slačice. Ovo jelo učinilo nam se naizgled malo bezukusnim, dok sam šef nije izašao iz kuhinje, lično polio ribu limunom i doneo dodatni sos — potez koji je ovo jelo pretvorio u pravi dragulj.

Konjski file sa vrganjima ispostavio se kao pun pogodak na prvi zalogaj, te je i ovo za toplu preporuku. Meso je odlično pripremljeno i servira se sečeno na tanje komade koji prave piramidu u centru tanjira, dok se sosom od vrganja ukrašava podnožje. Zamolili smo za taljatele uz ovo jelo iako nisu predviđene menijem, što nije bio nikakav problem.
Od ribe u ovom lokalu možete birati između brancina, orade, grdobe, kernije, škarpine, pa do jastoga i hobotnice. Cene za kilogram najkvalitetnije ribe kreću se od 3.000 do 3.600 dinara.

Slaba tačka ovog restorana trenutno su deserti. Probali smo tiramisu koji je imao blago otužan ukus, dok u cheese cake-u sa čokoladom nema ni traga od zadate teme. Preporuka je da se držite svežeg voća dok poslastičarnica ne počne da radi kako treba.

Vinska karta je kratka, ali ima nekoliko bisera u ponudi, kao na primer šardone iz Montepulciano d’Abruzzo Marine Cvetić, a ljubazni somelije rado će vam predstaviti i dati na degustaciju koje god žellite.

Restoran ima izuzetan dizajn koji je potpisao Vlada Gugl i već sad se nazire zauzimanje značajne gastronomske pozicije na bogatoj karti Beograda. Sigurno preporuka vašeg omiljenog lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: