Ko je fatalna doktorka na klupi Čelsija?

Zamislite osmeh urednika lista Daily Mail kada mu je fotoreporter pokazao sliku žene koja sedi i nervira se na klupi Čelsija pored Andrea Vilja-Boaša. Ko je tajanstvena dama, pita se londonski tabloid, kao što su se pitali i urednici magazina The Sun, kada se Karlo Pauer slikao s tima Manchester United i kada je pitanje dana glasilo - ko je dvanaesti?

Život

Izvor: B92

Utorak, 07.02.2012.

19:30

Default images

Nesuđena balerina

Eva Carneiro nije ni mangup, poput Karla Pauera, niti je obavijena velom misterije, kako je najavio Daily Mail. Ona je doktor tima, specijalista sportske medicine, član britanskog Olimpijskog medicinskog instituta i u Čelsiju je zaposlena od 2009. godine. Rođena je na Gibraltaru, otac joj je Španac, majka Engleskinja.

I to bi bilo dovoljno podataka o biografiji jedne doktorke, da svaki, pa i najmanji lascivni detalj iz života velikog fudbalskog kluba kao što je Čelsi nije fascinantan za sportsku javnost. Kada je objašnjeno da je gospođa uz portugalskog trenera doktor prvog tima, započeli su seksistički komentari. “Otkako je navukla gumene rukavice, upala prepona kod igrača deset je puta više”, ironično je napisao u komentaru neki engleski mangup.

U ranoj mladosti želela je da se bavi baletom, ali je povredila koleno. Lečila se u Notingemu i tamo se zainteresovala za sportsku medicinu.

Ljubav prema fudbalu rodila se 1998. godine za vreme Svetskog prvenstva. Slučajno se zatekla u Meksiku, gradu u koji rado dolaze tek venčani brazilski parovi na medeni mesec. Gledala je kako Brazilci plešu sambu nakon svakog gola i kako se ludo zabavljaju u poluvremenu.

“Nakon toga sam se definitivno zaljubila u fudbal i sambu. I danas, kada uhvatim vremena, volim da se u baru zabavim uz latino ritmove. Ali, to je malo naporno kada morate da ustanete u šest ujutro kako bi bili uz tim. Morate da budete fit, nikad umorni, nito ne voli mamurne doktore... Verovali ili ne, Eva je navijačica Reala iz Madrida.

Na svakom treningu

- "Londonu, oduvek navija za Čelsi. Ali, ja sam i danas posebno osetljiva na Real i nakon poslednjeg poraza od Barselone dugo sam plakala i tih dana sam bila prilično neraspoložena. Dolazak u Čelsi bio je ostvarenje sna".

“Svakog jutra u devet sati sastaje se medicinski tim, koji prati povrede igrača. Dogovaramo tretiranje povreda i intezitet tretmana s trenerima za snagu, izdržljivost, a konsultujemo se sa fizioterapeutima, maserima i psihologom. Nakon odluke o spremnosti pojedinih fudbalera za igru, izveštavamo glavnog menadžera. Prisustvujem svakom treningu i, naravno, utakmicama”. Eva putuje s igračima na pripreme i utakmice.

“Na tim putovanjima jako dobro upoznate ličnosti igrača, njihove navike, čak i slabe tačke. Ujedno ste ponosni jer ste deo tima, jer znate da radite nešto da bi vaš klub nešto postigao. Tako objašnjavam i moju povremenu nekontrolisanu emocionalnost dok pratim utakmicu. A u slučaju povrede morate se direktno povezati s životom pacijenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: