I manekenke mogu da budu pametne

Modna kuća "Prada" predstavila je nove kampanje za jesen/zimu 2012/13. za mušku i žensku kolekciju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.08.2012.

13:49

Default images

Manekenke često nazivaju „lepim vešalicama” za garderobu, sa daleko boljim izgledom od pameti. Ali nova "Pradina" kampanja za jesen/zimu, u kojoj su glavne zvezde Ruskinja Ana Vijalicina i Poljakinja Magdalena Frakovijak, poručuje da i najlepše žene na svetu mogu da imaju mozak.

Ana i Magdalena, obučene u savršeno skrojena „pradina” odela, pokušavaju da nadmudre jedna drugu u trodimenzionalnoj igri šaha, dok ostale manekenke (Vanesa Aksente, Medison Hidrik, Elza Luijendijk i Iselin Steiro) „skakuću” po futurističkoj tabli kao njihove lutke.

Neobičnu kampanju režirao je čuveni modni fotograf Stiven Majzel.



Izgleda da su glumci Geri Oldman, Geret Hedlund, Džejmi Bel i Vilem Dafo uradili sjajan posao manekena na muškoj reviji za jesen/zimu 2012, pa italijanska kompanija nije mogla da odoli magiji i angažuje ih na najnovijoj kampanji.

Uhvaćeni objektivom Dejvida Simsa, njih četvorica su snimljeni kao „savremena studija karaktera” stoji u saopštrenju brenda.
Glumci, nazvani „muškarcima od stila iza kao i ispred kamera”, poziraju ispred tamno crvene pozadine.

Između Britanaca Gerija Oldmana i Džejmija Bela (tumačio Bilija Eliota u istoimenom filmu) možda je razlika od 28 godina, ali obojica su izabrani jer su „uticajne modne ikone” i predtsavljaju „sve generacije koje nose Pradu”.

Kvartet je nasledio glumca Majkla Pita, koji je pozirao sa gitarom na aktuelnoj kampanji za proleće/leto 2012, a njegov prethodnik bio je Tobi Megvajer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: