Guzzini - umetnost od plastike

Tokom dugog niza godina, promena i prihvatanja nove ideologije razmišljanja i ponašanja, braća Gucini su uspeli da stvore svetski poznat brend koji firmi “Guzzini” daje jednu otvorenu i kreativnu ulogu u stvaranju novih proizvoda za kuću od plastike.

Autor: Suzana Opačić Gazimirović
Izvor: www.ministudiomagazin.com

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.12.2010.

13:02

Default images

"Guzzini" postoji skoro 100 godina i njihov dizajn se razvijao pojavom i upotrebom novih materijala poput pleksiglasa i plastične mase, što je stvorilo potpuno novu i specifičnu paletu upotrebnih predmeta za opremanje stambenog prostora modernog dizajna.

Praktična i pouzdana, firma "Guzzini" uvek prati trend i svetske standarde proizvodnje. Iza ovog imena uvek stoji istraživanje tržišta, potrošača, njihovih potreba i želja. Guzzini stil postao je simbol prepoznavanja.

Ulaganjem u nove materijale za izradu plastičnih proizvoda, ova prestižna kompanija je dala jednu potpuno novu dimenziju koja može da parira proizvodima od stakla.
Proizvodi Guzzini pronašli su svoje mesto na izložbama u muzeju moderne umetnosti u Njujorku, Muzeju Viktorije i Alberta u Londonu kao i mnogim privatnim ambijentima najlepših kuća na svetu.

Poverenje koje firma Guzzini pruža ogleda se u potrazi za kombinacijom realizma i eksperimenta, etike i estetike, potražnjom za uvek boljom, lepšom i pristupačnijom ponudom artikala za svako tržište.

Za Guzzini su dizajnirala poznata imena kao što su Ross Lovengrov, Luigi Massoni, Rodolfo Bonetto, Noorda, Antonio Citterio, Robin Levien, Angeletti Ruzza, Karim Rašid i mnogi drugi.

Guzzini dizajn osvajao je prestižne nagrade: Zlatni Kompas, Dizajn Plus, Good Dizajn, IF Product Design Award, Red dot Award. U večitoj borbi na tržištu Guzzini nastavlja sa inovacijom u kreiranju svojih ideja ka realizaciji konkurentnih proizvoda od pleksiglasa.

Guzzini proizvode možete pogledati i kupiti u prodajnim salonima Novoluxa u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Čačku. Već deset godina Novolux je ovlašćeni diler Guzzinija i sa njima ima vrlo uspešnu saradnju.

Izvor: www.ministudiomagazin.com

U NOVOM BROJU MAGAZINA MINI STUDIO
ENTERIJER: Minimalizam

INTERVJU: Zaha Hadid

PUT POD NOGE: Top 5 destinacija za doček

DIZAJN HOTELI: Hotel 9h u Japanu

U POKRETU: MINI Countryman

DIZAJN: Redizajn TGV voza – Christian Lacroix

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: