Ambasada SAD poklanja VMA opremu za prevenciju HIV/side

Američki ambasador Kajl Skot posetiće u petak 1. decembra Vojnomedicinsku akademiju, gde će uručiti donaciju opreme za suzbijanje HIV/side vrednu 74,000 dolara

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2017.

10:10

Ambasada SAD poklanja VMA opremu za prevenciju HIV/side
foto: thinkstock

Donacija se sastoji od moderne laboratorijske opreme, opreme za postavljanje dijagnoze i nadgledanje HIV pozitivnih pacijenata, kao i edukativnog materijala i opreme za ličnu zaštitu. Donacija je deo Programa za prevenciju HIV/side Ministarstva odbrane SAD u okviru globalne inicijative u kojoj Vlada SAD sarađuje sa vojskama širom sveta kako bi povećala njihovu svest o HIV i ojačala kapacitete za prevenciju, negu i lečenje.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Vojnomedicinska akademija su kroz ovaj program od 2006. do danas primile kroz donacije opremu u vrednosti preko milion dolara. Finansijska pomoć ove vrste korišćena je za razvoj laboratorija za dijagnostiku i testiranje na HIV, obuku medicinskog osoblja i kupovinu opreme potrebne za primarnu prevenciju. Ovom donacijom se potvrđuje posvećenost Ambasade SAD i Ministarstva odbrane SAD Vojsci Srbije i srpskom društvu u celini na polju javnog zdravlja.

Ambasadoru Skotu pridružiće se državni sekretar Ministarstva odbrane Srbije Bojan Jocić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: