Gde se u Srbiji deca najviše vakcinišu?

Broj dece koja su vakcinisana u Srbiji u 2016. godini veći je u Vojvodini nego u centralnoj Srbiji, a najmanji broj vakcinisanih je u velikim gradovima - Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, rečeno je u Beogradu povodom obeležavanja Nedelje imunizаcije.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

18:30

Gde se u Srbiji deca najviše vakcinišu?
Foto: Thinkstock

Šefica Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Žofija Ustai naglasila je da vakcinacija spasava milione života i da je iskorenila mnoge zarazne bolesti.

Od početka godine inspekcija je podnela 49 prijava protiv roditelja koji nisu vakcinisali svoju decu, ali nema podataka koliko je do sada njih i kažnjeno.

"Da bi se postigao kolektivni imunitet neophodno je da vakcinacijom bude obuhvaćeno najmanje 95 odsto mališana, a u Nišu je taj obuhvat 51 odsto, dok je u Beogradu 65 odsto", rekla je epidemiolog Goranka Lončarević.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: