Zdravlje

Subota, 15.10.2016.

14:48

Zbog greške lekara pogrešnom pacijentu odstranjen bubreg

Greškom lekara, koji su pomešali dva pacijenta sa istim imenom, zdravom pacijentu je odstranjen bubreg.

Izvor: Newser

Default images

Oba pacijenta bila su podrvrgnuta snimanju skenerom u bolnici Sveti Vinsent u Masačusetsu, a rezultati jednog od njih pokazivali su prisutnost velikog tumora u bubregu.

Međutim, prema federalnom izveštaju, taj snimak skenera pripisan je pogrešnom pacijentu koji je potom operisan.

Tokom operacije, hirurg je primetio da je izvađen bubreg u stvari zdrav, ali je tada više nije bilo povratka. pacijentu je kasnije presađena drugi bubreg.

Bolnica je svalila krivicu na lekara koji ne pripada bolnici, ali u izveštaju se krivi bolnica Sveti Vinsent zbog neproveravanja identiteta pacijenta pomoću datuma rođenja ili nekog drugog podatka, pre same operacije.

Naime, ova dva pacijenta su, kako stoji u izveštaju, približnih godina i isto se zovu. Iz Odeljenja za javno zdravlje su daljim istraživanjem otkrili još nekoliko propusta u istoj bolnici, nastalih zbog neproveravanja identiteta pacijenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: