I ja se borim: Donacije i volontiranje za male pacijente

Svakoga dana jedno dete u Srbiji se razboli od raka, a svake nedelje jedan mališan umre.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 24.09.2016.

15:52

I ja se borim: Donacije i volontiranje za male pacijente

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka „Nurdor”, poznato po sloganu “I ja se borim”, učestvuje u međunarodnoj akciji “Zlatni septembar” i do kraja meseca svi mogu da se uključe i pomognu mališanima obolelim od malignih bolesti.

“Zlatni septembar” je Međunarodni mesec podrške deci oboleloj od raka , i svi koji to žele, mogu da pomognu tako što će postati volonteri „NURDOR-a” i pomoći idejama, kontaktima, inicijativom, znanjem i veštinama, ali i donacijom u hrani, garderobi, igračkama, knjigama... Pomoć ovoj deci je i kada neko postane dobrovoljni davalac krvi ili kostne srži, a svi mogu i da pošalju SMS na broj 1150, kao i da uplate novac na račun broj 170-30010715000-82 u Unikredit banci.

"Oni koji donose materijalne stvari, poput knjiga, garderobe, igračaka... treba da znaju da te stvari moraju da bude nove i upakovane. Ova deca su jako osetljiva zbog prirode svoje bolesti i zato te stvari moraju da bude nekorišćene. Stvari mogu da se donesu u novosadsku podružnicu 'Nurdora' u Preradovićevu 138 u Petrovaradinu između 12 i 18 časova, a donacije se prikupljaju i u podružnicama u Beogradu, u Čolak Antinoj 16, kao i u Nišu, na Vizantijskom bulevaru 12", kaže za 'Dnevnik' koordinatorka novosadske podružnice “Nurdora” Ljiljana Sunajko.

Inače, u okviru “Zlatnog septembra” novosadska podružnica “Nurdora” planira i da Dečjoj bolnici u Novom Sadu donira pacijent-monitor, koji je kupljen zahvaljuju akciji podmlatka Lajons kluba “Mileva Marić Ajnštajn”. Dečja bolnica ima više ovih aparata, ali je u pitanju oprema koje nikada nema previše i svaki ovakav monitor će koristiti bolesnoj deci. Pacijent-monitor košta 252.000 dinara, a Ljiljana Sunajko kaže kako njegovu isporuku očekuju do kraja meseca, te bi uručivanjem aparata Dečjoj bolnici zaokružili akcije “Zlatnog septembra”.

Izvor: Dnevnik.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: