U kakvoj je "formi" vaša vagina?

Prenosivi uređaji već su deo svakodnevice, a polako se uvlače i u ona područja života u kojima ih niste očekivali.

Zdravlje

Izvor: Guardian

Petak, 04.07.2014.

19:44

Default images

Nedavno predstavljen na Kickstarteru, KGoal trenažer Kegelovih vežbi, delo je firme Minna Life iz San Francsika.

Uređaj je opisan kao “trenažer za vašu vaginu” koji prati, meri i dovodi u bolju formu mišiće zidova karlice.

Dolazi u dormi silikonskog jastučića koji je povezan sa aplikacijom za smartfone, koji meri snagu vašeg vaginalnog “stiska”, a informacije šalje putem Bluetootha u vaš smartfon.

Kako biste znali da li dobro izvodite Kegelove vežbe, pomenuti trenažer ima vibracioni “biofidbek”, ali i svetlosne signale, svaki put kada pravilno izvedete vežbu.

“Mišići dna karlice su među najvažnijim, a najpodcenjenijim delovima tela”, kaže dizajner ovog proizvoda, Grejs Li.

Ti mišići nalaze se u regiji između pubične kosti i samog kraja kičme i drže bešiku i mokraćnu cev na mestu i kontrolišu uriniranje.

Tokom porođaja, oni mogu pretrpeti ozbiljna oštećenja, zbog čega se javlja inkontinencija i manje zadovoljstvo seksualnim životom.

Do sada je na Kickstarteru prikupljeno više od polovine sredstava potrebnih da trenažer KGoal bude pušten u proizvodnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: